Νηστίσιμη Τάρτα Με Φυστικοβούτυρο
Νηστίσιμη Τάρτα Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
Υλικά για την ζύμη
* 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
* 70 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
* 60 γρ. Μαύρη ζάχαρη
* Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
* 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 30 γρ. Φουντούκια
Υλικά για την γέμιση
* 200 ml γάλα φουντουκιού
* 200 γρ μαύρη σοκολάτα
* 3 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
* 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινάμε με την ζύμη της τάρτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.
Βάζουμε σε ένα μούλτι τα φουντουκια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2) Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό , το ξύσμα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
3) Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο) και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
4) Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε ενδιάμεσα την ζύμη. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα
5) Ξεκολλάμε την μία λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα και ξεκολλάμε την δεύτερη λαδόκολλα. Στρώνουμε τη ζύμης μέσα στην ταρτιέρα και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει.
6) Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πηρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μια μεμβράνη, βάζουμε από πάνω ένα βάρος (πχ φασόλια ή ρύζι).
Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη με το βάρος.
7) Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την γέμιση:
8)Βάζουμε σε Bain Marie την κουβερτούρα να λιώσει.
9) Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το φυστικοβουτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.
10) Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά