Chocolate Caramel Ice Cream
Healthy Chocolate Caramel Ice Cream
Ένα παγωτό για το Σαββατοκύριακο..
Υλικά:
2 κατεψυγμένες μπανάνες
3 κ.σ. κρέμα καρύδας
1/2 φλ Γάλα φυτικό
2 κ.σ κακάο
Για την καραμέλα:
50 ml φυτικό γάλα
90 γρ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
100 γρ σιροπι Αγαύης ή μέλι
Ελάχιστο αλάτι
(Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η καραμέλα)
Μετά την βάζουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι.
Για την επικάλυψη:
125 γρ κουβερτούρα και 1 κ.σ λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Παίρνουμε απο την κατάψυξη τις μπανάνες και τις τοποθετούμε στο multi.
Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το κακάο και βάζουμε όσο γάλα χρειάζεται μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.
Το ρίχνουμε στις φόρμες παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζουμε από την φόρμα, αλείφουμε γύρω γύρω με την καραμέλα και καλύπτουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε Bain Marie.
Aφήνουμε για λίγο πάνω σε μια λαδόκολλα και.. απολαμβάνουμε!