Μωσαικό με Ricotta
«Μωσαικό» ή αλλιώς
«Σαλάμι σοκολάτας» με Ricotta!
Ελαφρύ, πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Υλικά:
160 γρ μπισκότα ολικής
200 γρ ricotta
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
30 γρ κακάο
20 γρ μέλι ή μαύρη ζάχαρη
40 ml γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
20 ml κονιάκ προαιρετικά
Εκτέλεση:
* Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ricotta, το κακάο και το μέλι (ή τη ζάχαρη) και το ξύσμα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
* Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κονιάκ και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα.
* Τα βρέχουμε με το γάλα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
* Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
* Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!!