Πουτίγκα καφέ
✨Πουτίγκα καφέ
Υλικά:
500 ml γάλα αμυγδάλου
1 καφέ espresso
1 κ.σ σκόνη καφέ στιγμιαίο
1 κ.γ αμυγδαλοβούτυρο
60 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ βανίλια
12 γρ ζελατίνη σε φύλλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε νερό τα φύλλα ζελατίνης
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με την βανίλια, τη ζάχαρη , το αμυγδαλοβούτυρο και την σκόνη καφέ.
Οταν αρχισει να βράζει βγάζουμε απ’τη φωτιά και το αφήνουμε 10’.
Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και τον καφέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το περιεχόμενο σε μια φόρμα σιλικόνης και στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Καλή απόλαυση!