Avocado Brownies with Matcha Topping
Τσάι Μάτσα: ποια τα οφέλη του για τον οργανισμό μας;
Τόσο το κλασσικό, όσο και το μάτσα, προέρχονται από τα φύλλα του φυτού Camelia sinensis.
Για να μπορέσει όμως το δεύτερο να πάρει το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα του, μερικές εβδομάδες πριν τη συγκομιδή το φυτό καλύπτεται, εμποδίζοντας έτσι το ηλιακό φως. Με τη μέθοδο αυτή ενισχύεται η δημιουργία χλωροφύλλης στο τσάι. Μετά τη συλλογή, τα φύλλα μετατρέπονται σε σκόνη, η οποία διαλύεται απευθείας σε νερό, γάλα ή άλλες παρασκευές. Η διαδικασία αυτή διαφέρει κατά πολύ από το «κλασσικό» σούρωμα του τσαγιού.
Εκτός όμως από τον τρόπο παραγωγής και προετοιμασίας, το μάτσα διαφέρει από το κανονικό τσάι και σε κάτι πολύ ουσιώδες. Την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά συστατικά!
Ακριβώς επειδή καταναλώνονται ολόκληρα τα φύλλα του φυτού, σε αντίθεση με το εκχύλισμα αυτών στο κλασσικό τσάι, το μάτσα ενδέχεται να έχει ακόμη και τρεις φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε επιγαλοκατεχίνες!
Αυτές αποτελούν τις σημαντικότερες εκ των αντιοξειδωτικών ουσιών του τσαγιού, και τους αποδίδονται οι περισσότερες από τις εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροφήματος.
Τσάι Μάτσα: Οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό
* Απώλεια βάρους: Μία επιστημονική μελέτη έδειξε πως η κατανάλωση ροφήματος μάτσα πριν από έντονο περπάτημα, οδήγησε σε αυξημένη καύση λίπους.
* Μείωση στρες
* Αντιοξειδωτική προστασία : η συστηματική κατανάλωση τσαγιού, στα πλαίσια ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, προστατεύει από χρόνιες παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.
Για τη συνταγή στείλτε μου στο inbox