Μπιφτέκια Σολομού
Για 8 μπιφτέκια
Υλικά
- Μισό κιλό φρέσκο σολομό
- ¾ φλιτζάνι βρώμη
- χυμός από μισό λεμόνι
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ σπανάκι ωμό
- Αλατοπίπερο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ σπόρους
Εκτέλεση
- Κόβουμε το σολομό σε κύβους και βάζουμε τα κομμάτια στον πολυκόφτη μαζί με το σπανάκι. Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τους σπόρους, το αβγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξουν.
- Σε μια γκριλιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπιφτεκια σολομου και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, ή στομ φούρνο σε λαδόκολλα για 15-20’.
- Σερβίρουμε με σαλάτα
Καλή απόλαυση!!