Παγωτό Κεράσι Light
✨Παγωτό Κεράσι🍒🍒
- 1 μπανάνα κατεψυγμένη
- 1 ποτ Γάλα αμυγδάλου 2%
- 600 γρ κεράσια
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- 2-3 κ.σ μέλι
- Φύλλα μέντας
- Αμύγδαλα σπασμένα ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ και πολτοποιούμε με τους κόφτες μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στην κατάψυξη.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά αμύγδαλα ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας
Αν καταψύξουμε, πρέπει να αφήσουμε για 15΄εκτός, ώστε να σερβίρουμε.
Με την επιστημονική ματιά της διαιτολόγου👩⚕️:
Συστατικά στα φρούτα μπορούν να θωρακίσουν την επιδερμίδα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και τη δημιουργία ρυτίδων.
Τα κεράσια περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ανθοκυανίνες και μελατονίνη, η οποία προστατεύει από τις UV ακτίνες και προωθεί την ανάπτυξη των κυττάρων!