Avocado Toast με ρεβύθια
✨Avocado toast με ψημένα πικάντικα ρεβύθια
Συνταγή:
Για 4 μερίδες
Υλικά:
Για τα ρεβύθια:
* 150 γρ. ρεβύθια
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
* 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
* 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
* 1/2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Για την κρέμα αβοκάντο:
* 2 αβοκάντο (ώριμα)
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
* 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο
* χυμό από 1/2 λάιμ
* 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
* Σε 1,5L βραστό νερό προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.
* Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το νερό και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
* Προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο, το κρεμμύδι και ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά
* Σ’ ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τα ρεβύθια.
* Ψήνουμε για 10 λεπτά στον αέρα στους 180°C.
*
Για την κρέμα:
* Με ένα πηρούνι πατάμε τα αβοκάντο δημιουργώντας μία κρέμα.
* Βάζουμε τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
* Στη συνέχεια, φρυγανίζουμε ψωμί ολικής άλεσης, βάζουμε ένα κουταλάκι απ’την κρέμα αβοκάντο και λίγα ρεβύθια… και έτοιμο!
* Καλή απόλαυση!