Αρωματικό κέικ με σύκα εποχής
✨Αρωματικό Κέικ με φρέσκα σύκα εποχής!
Υλικά:
8 μεγάλα σύκα (κομμένα σε μικρά κομμάτια και σε φέτες)
200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
50 γρ ηλιέλαιο
200 ml γιαούρτι 2%
150 γρ ζάχαρη καρύδας
2 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ.σ αμύγδαλο φιλέ
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα (ή με μια σπάτουλα).
Ρίχνουμε και τα κομμένα σύκα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί (το οποίο το έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει) και από πάνω τοποθετούμε τα σύκα σε φέτες.
Ρίχνουμε ελάχιστη απτη ζάχαρη που μας έχει απομείνει , τα αμύγδαλα και βάζουμε στην κάτω σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (στις αντιστάσεις) για 50 λεπτά.
Όταν ειναι έτοιμο, το βγάζουμε απ’τον φούρνο, ρίχνουμε μια κουταλιά μέλι και αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!✨😋